LevensTherapie en coaching voor mannen

MEER ENERGIE, MEER LOL, MEER JEZELF

9

ik voel me gevangen

Objectief gezien heb je niets te klagen, en toch voel je je regelmatig ontevreden, rusteloos en geïrriteerd. Soms zou je het liefst even vluchten.

9

ik ervaar weinig plezier

Het lukt je allemaal wel, maar wat kost het je veel energie. Je hebt nergens echt zin in, ook niet in sex, en het lijkt ‘leger’ te worden in je.

9

Ik ben bang voor verandering

Je weet dat je meer kunt en wilt, maar je onderdukt dit. Vanwege je behoefte aan veiligheid, blijf je zitten waar je zit. En dit frustreert je.

Jij bent de Koning van jouw leven

Het is een natuurlijk verlangen om de Koning te zijn van jouw leven. Als Koning is het normaal dat je lekker in je vel zit, stevig én zacht tegelijk. Vanuit een diep vertrouwen in jezelf weet je wat voor jou van wezenlijk belang is, en wat niet. Dit alles breng je in verbinding met anderen, omdat je weet dat wat jij wilt ook goed is voor de ander.

Levenstherapie helpt in dit koninklijke proces. Dit start met het verrijken van jouw zelfinzicht. Daarmee kom je meer te weten over jouw verhouding met anderen en je werk. Deze inzichten helpen je om andere keuzes te maken. Eerst de kleine stappen, waarvan de betekenis groot is. Grenzen stellen doe je ook anders, je bent duidelijker én blijft in verbinding met de ander. De relaties met belangrijke mensen in je leven verdiepen zich. Je voelt dat je niet meer terug wilt, kúnt.

Het is ook een onwennig en soms spannend proces, want je neemt afscheid van oude, ongezonde patronen en denkbeelden over jezelf en het leven. Het bevrijdende gevoel maakt het allemaal waard, omdat het klopt met wie jij werkelijk bent. Er ontstaat een nieuwe, gelijkwaardige verbinding met jezelf en met anderen.

 

“Toen wist ik: ik wil mannen helpen meer in verbinding te zijn met zichzelf zodat ze vanuit vrijheid in verbinding kunnen zijn met anderen”

THERAPEUT MET LEVENSERVARING

Aangenaam, ik ben Michiel Visser, 52 jaar en ik hoop je te ontmoeten in mijn praktijk in Bussum in ’t Gooi. Daar gaan we, in alle veiligheid en vertrouwelijkheid, eerst kennismaken. Jij vertelt, ik stel vragen, ook over je jeugd, je eventuele ziekte geschiedenis en belangrijke life events. Zo krijg ik een beeld van jou, jouw verhaal en de reden die jou bij mij brengt.

En dan gaan we aan het werk, met jouw doel voor ogen en vertrouwend op het proces. Iedere sessie is anders en het is mijn verantwoordelijkheid een setting te creëren waarin jij je veilig genoeg voelt om te delen wat nú aan de orde moet komen. Naast het vragen stellen maak ik gebruik van methodes om meer bij je gevoel en verbeelding te komen en zo ook andere wijsheid aan te boren dan die van het hoofd. Soms verras ik je met een vraag of inzicht omdat ik iets tussen de regels door heb gevoeld. Noem het intuïtie. Ook gebruik ik healing en reading als behandelmethodes. Na een sessie ga je aan de slag met tips en formuleren we kleine opdrachten om het geleerde in de praktijk te brengen. En uiteraard bespreken we regelmatig het effect van de sessies om zeker te zijn dat we op de goede weg zijn.

 

Healing

Healing is één van de energetische behandelmethodes die ik tijdens mijn opleiding tot levenstherapeut heb mogen leren. Het is een manier om eventuele blokkades in je energiesysteem op te heffen, zodat de energie weer vrijelijk door kan stromen. Bij een healing plaats ik mijn handen op bepaalde plekken op je lichaam. Dankzij het contact tussen onze energievelden voel ik hoe het is gesteld met de energie van die plek en kan ik ‘ermee werken’. Tijdens de healing ervaar je vaak subtiele sensaties in je lichaam en komen bepaalde beelden of emoties omhoog. Soms voel je het wat later, na de sessie.

Niets voor jou: prima. Nieuwsgierig: ik zeg, gewoon een keer ervaren.

Reading

Reading is een andere energetische behandelmethodes die ik kan inzetten. Het is een manier om de ander ‘te lezen’ via mijn zintuigen, waartoe ik ook intuïtie reken. Een reading geeft inzichten die niet via het hoofd kunnen komen. Een reading begint meestal met een vraag van jou over iets waar je via je hoofd maar geen duidelijkheid over krijgt. Of het gaat over zingeving: wat kom ik hier doen op aarde? Zit er een diepere betekenis achter bepaalde ervaringen? 
We zitten gewoon tegenover elkaar, ik stem me af op jou en je vraag en dan begin ik te praten, jij luistert en ontvangt en dan volgt vanzelf een gesprek.

En weer geldt: niets voor jou: prima. Nieuwsgierig: laat je verrassen.

Door je te verbinden met je gevoel en jouw waarheid voel jij je levendig,

vrij en verbonden met jouw verlangens

Ervaringen van klanten

Tijdens een soft-skill training waarbij we, als we veel wilden leren, ons kwetsbaar op moesten stellen in-house cursustraject heb ik kennis gemaakt met Michiel. Hij zorgde ervoor dat we ons direct op ons gemak voelde en zorgde voor een veilige omgeving. Na de eerste dagen was mijn interesse gewekt en wilde ik graag meer weten en inzicht krijgen over de emoties die ons dagelijks bezig houden. Om deze reden heb ik één op één met Michiel gezeten, casussen besproken en veel geleerd. Voor de sessies met Michiel was ik sceptisch over coaching en de invloed van emoties; nu weet ik beter. Michiel past zijn manier van coachen aan op diegene die tegenover hem zit. Hij voelt dit goed aan en lijkt zich moeiteloos en naadloos aan te sluiten op de behoefte van diegene die tegenover hem zit. Binnen een jaar heb ik gigantisch veel geleerd en, aangezien hij daar veel bij geholpen heeft, wil ik Michiel nogmaals erg bedanken.

Erik, 36 jaar

Geotechnisch Adviseur

De gesprekken met Michiel hebben mij veel gebracht. Zijn scherpe vragen en rake opmerkingen hebben me aan het denken gezet en bewust gemaakt van bepaalde denk- en gedragspatronen. De bewustwording daarvan heeft me geholpen om bepaalde situaties te herkennen en vervolgens bewust ander gedrag in te zetten. Als gevolg daarvan, deel ik makkelijker mijn gevoel, zowel privé als zakelijk, wat veel innerlijke rust heeft opgeleverd en verbetering van mijn interpersoonlijke relaties. Naast bovenstaande heb ik tijdens de gesprekken met Michiel ook veel plezier gehad en gelachen. Zijn enthousiasme en positiviteit werken aanstekelijk en maken de sessies naast nuttig ook erg leuk. Michiel is namelijk, ongeacht het onderwerp, een hele fijne gesprekspartner met aandacht en humor.

Matthijs, 30 jaar

Talent Coordinator UP

Hoe ik werk

  • We maken een afspraak voor een intake van een uur waarin we kennismaken en de aanleiding van jouw komst verkennen. Je krijgt inzichten mee waar je mee aan de slag kunt.
  • Als we samen doorgaan maken we per keer een afspraak van een uur of anderhalf uur, dat bepaal jij. Na vijf keer evalueren we om te bepalen of we op de goede weg zitten .
  • Naast praten zullen we ook gaan voelen en als dat hierbij helpt doen we, ook fysieke, oefeningen en visualisaties. Daarnaast kan ik je een healing of een reading geven.
  • Ik ben pragmatisch, dus we zullen aan het einde van iedere sessie samen een ‘huiswerkopdracht’ bedenken. Iets om te lezen, te kijken of een kleine stap in de ‘echte wereld’.
  • Een traject duurt meestal tussen de 5 en 10 sessies. Na de eerste vijf sessies ontvang je een factuur.
  • De sessies vinden plaats in mijn praktijkruimte in het Heart House te Bussum.
  • Als je mijn Algemene Voorwaarden leest tref je meer informatie aan die je misschien interessant vindt.
  • Ik heb vanwege de beperkte vergoedingsmogelijkheden en de in mijn ogen discutabele lidmaatschapscriteria besloten me niet aan te sluiten bij een beroepsvereniging en word daarom niet vergoed door de zorgverzekeraars.

'The true radiant energy in the male does not hide in the feminine realm, nor in the macho/John Wayne realm, but in the field of the deep masculine'

Uit: ‘Iron John, a book about man’, door Robert Bly