maar bovenal ben ik mijn imperfecte zelf, als voorbeeld voor de ander

mijn verhaal

Toen ik als HR Manager gevraagd werd om het interne loopbaancentrum op te zetten, zei ik gelijk ja. ‘En dan wil ik ook zelf mensen begeleiden’. Het bleek een gouden greep. Ik merkte dat ik meer energie en plezier kreeg van het begeleiden van mensen dan van het ‘managen’. Het lukte me, met hulp en moeite, te accepteren dat ik niet gelukkig werd van manager zijn. Het betekende ook het loslaten van de status, en dat gaf een pijnlijke deuk voor mijn ego.

Na diverse opleidingen en cursussen op het gebied van coaching ben ik als trainer en coach aan de slag gegaan. Eerst bij een adviesbureau en sinds 2014 voor mijzelf onder de naam TrustinU. Nu heb ik een goedlopende praktijk in Bussum en ben er trots op ‘preferred coach’ te zijn voor enkele grote bedrijven.

De volgende stap was de opleiding tot levenstherapeut; deze heeft me meer gebracht dan ik had verwacht. Ik wist uit (eigen) ervaring dat voor een duurzame gedragsverandering meer nodig is dan praten en inzichten verwerven. Dankzij de opleiding kan ik nu mensen helpen oude patronen en belemmerende overtuigingen op mentaal, emotioneel, fysiek en soms ook spiritueel niveau te verwerken. Om vervolgens gezonde keuzes te maken, in verbinding met jezelf en met de ander. Want verbinding, daar draait het in de kern om bij ons ‘mens-zijn’.

Dat ik een goede coach en therapeut ben heeft vooral te maken met mijn diepgaande inzicht in wat ons de imperfecte mens maakt die we zijn. Ik begrijp waarom mensen de meest lelijke dingen denken, voelen en zelfs doen. Alle opgedane kennis, methoden en technieken helpen me in mijn werk maar mijn echte kracht komt van binnenuit.

Mijn interesse voor ‘man-zijn’ ontstond tijdens de opleiding en dit werd beloond met meer mannelijke cliënten. Zij hebben me duidelijk gemaakt dat onbewuste overtuigingen over ‘man zijn’ vaak een rol spelen in de problemen die mannen ervaren. Iedere man heeft zijn eigen beeld van hoe een man ‘moet zijn’. Deze ontstaat uit een mix van de cultuur waarin je opgroeit en het voorbeeld dat je vader voor je is geweest. Daaronder zit jouw eigen, unieke, mannelijke identiteit deels verborgen. Deze verder ontdekken is cruciaal, want je bent nu eenmaal een man-mens.

Volg mij op Social Media:

Opleiding tot Executive Coach

Opleiding voor ervaren coaches die meer vanuit hun intuïtie willen werken. De aangeboden methodes en technieken worden toegepast op proefcliënten.

Verdieping: Transactionele Analyse

Opleiding voor mensen die in hun werk meer uit de Transactionele Analyse willen halen. Verdieping op de basistheorie van de egoposities.

Opleiding tot Levenstherapeut

Vijfjarige opleiding tot complementair therapeut. Naast counselingstechnieken veel aandacht voor healing en reading als aanvulling en verdieping op de behandeling.

Ervaring van een cliënt

Ik wil je (nogmaals) bedanken voor je hulp. Je bent voor mij echt een reddende engel geweest die me heeft geholpen om niet dieper weg te zakken in ‘het moeras’ zoals jij dat noemt. Je zág me echt en keek dwars door mijn pantser heen. Jij zegt dan dat ik dat toestond maar ik twijfel nog steeds of dat niet juist jouw gave is, dat je zo veilig bent dat je je wel moet ontwapenen of zo. Maar goed, het was een bumpy road, met veel ouwe shit die nu min of meer een plek heeft en dat geeft zoveel rust! En ik ben ook nog steeds onder de indruk van die twee readings, ondanks mijn scepsis . Ik voel me nu echt zoveel minder mat en dof en suf en saai, en dat ‘alleen maar’ door mijn gevoel te benoemen en er dan ook iets mee te doen. En ook bedankt namens Boris en Sam, zij zijn heel blij met hun nieuwe papa!

Lucas, 39 jaar

Trainer en coach

welke overtuiging houdt jou tegen om hulp te zoeken?